Arduino LilyPad Nedir?
Ahmet Alpat // 3 Åžubat 2012 // 14 yorum // kategori: Arduino ÇeÅŸitleriArduino LilyPad’e Genel Bakış
LilyPad Arduino da diÄŸer Arduino’lar gibi bir geliÅŸtirme kartıdır. KumaÅŸa dikmek için özel olarak Leah Buechley ve SparkFun tarafından tasarlanmıştır. Kart ATmega168V(ATmega168 (datasheet) in veya ATmega328V (datasheet)nin düşük güçlü versiyonu) mikrodenetleyicisini kullanır.
Arduino LilyPad Devre Şeması: LilyPad_schematic_v18.pdf
Arduino LilyPad EAGLE (CAD) Dosyaları: LilyPad_Board_v18.zip
Özet
Uyarı: LilyPad Arduino’ya 5.5V’tan fazlasını veya ters gerilim uygulamayın, patlatırsınız.
Mikrodenetleyici | ATmega168V veya ATmega328V |
Çalışma Gerilimi | 2.7-5.5 V |
GiriÅŸ Gerilimi | 2.7-5.5 V |
Dijital I/O(GiriÅŸ/Çıkış) Pinleri | 14 (6′ sı PWM çıkışı olarak kullanılabilir) |
Analog GiriÅŸ Pinleri | 6 |
I/O ‘ların DC akımı | 40 mA |
Flash Bellek | 16 KB (2 KB’ını bootloader kullanıyor) |
SRAM | 1 KB |
EEPROM | 512 byte |
Clock Frekansı | 8 MHz |
Arduino LilyPad Programlama
LilyPad Arduino, Arduino yazılım ortamıyla programlanabilir (download). Not: LilyPad Arduino, Arduino IDE’sinin 0010 ve üst versiyonlarıyla programlanabilir. Önceki veryonlarla da programlanabilir ancak zamanla ilgili fonksiyonlar çalışmayacaktır(olması gerekenden 2 kat daha yavaÅŸ çalışır)
Arduino LilyPad üzerindeki  ATmega168V veya ATmega328V, Arduino IDE’siyle yeni yazılım yüklemeye izin veren bir bootloader ile geliyor. Yüklü gelen bootloader’ı atlayıp LilyPad Arduino üzerindeki ATmega’ları ICSP(In Circuit Serial Programming – Devre Ãœzerinden Seri Programlama) çıkışından programlayabilirsiniz. Bunun nasıl yapıldığıyla ilgili bir yazı hazırlıyorum, yakında yayında olur.
Arduino LilyPad Güç Özellikleri
LilyPad Arduino USB üzerinden veya harici bir adaptörle beslenebilir. EÄŸer harici bir adaptör kullanılacaksa 2.7V ile 5.5V arasında olmalıdır. Batarya veya adatör olması farketmez. Tekrar uyaralım: Arduino LilyPad’e 5.5V’un üzerinde gerilim uygulamayın; yakarsınız.
Arduino LilyPad Fiziksel Özellikleri
LilyPad Arduino daire biçimindedir ve çapı 50mm’dir. Kartın kalınlığı 0.8mm’dir. Komponentler de dahil edildiÄŸinde yaklaşık 3mm kalınlığa ulaşır. Arduino LilyPad’in en büyük özelliÄŸi ise yıkanabilir olmasıdır. Tabii ki yıkamadan önce güç baÄŸlantısını kesmek gerekir.
Kaynak: arduino.cc
Etiketler: Arduino LilyPad
[…] LilyPad Arduino: […]
Lilypad’e program yüklediÄŸim zaman programın yaklaşık %95 i yüklendikten sonra takılıp kalıyor. Hata vermiyor devam da etmiyor. Nasıl çözebilirim bu problemi? Board ve port isimlerini doÄŸru olarak seçtim. Acil cevap verirseniz sevinirim. TeÅŸekkürler.
kısa basit programlardan başlayın yazdığınız programın lilypad e uyumlu olması lazım. şurada http://www.arduino.cc/en/Main/ArduinoBoardLilyPad bir bakın bootloader değiştirmeniz gerekebilir.
Lily pad e programı yükledik fakat güç verdimizde kırmızı işik yanıyo güç olarak 3 adet 1.5 v lık pil kullandık kırmızı işıgın anlamı ne
4 tane led var rx, tx, user led(pin13) ve şarj durum ledi şarj entegresi civarında. hangi ledden bahsediyorsunuz. hem usb hem pil takılıysa anahtarda chg pozisyonundaysa şarj durumu ıle ılgılı olabılır. arduino ide den bord olarak lillypad seçili olsa iyi olur lilly pad e uygun kodu kod yazmak gerekebilir.
Biz şu anda bir proje işindeyizde arkadas lilypad e güç vermiş 4.5v üstünde kırmızı led yanıyo dedi bir kaç sefer daha programı atmış lily pad da sorun var dedi lehimlerken bi sorun olurmu programı ilk attımızda kırmızı yanan led yeşil yanmiştı program sorunsuz yüklenmişti yardımınız için teşekkürederim
sorunu anlamak için bord uzerindeki sonradan ekledıgınız taktıgınız lehımledıgınız tum fazlalıkları sökün. usb ye takın blink kodunu yukleyıp bakın duruma.her şey olabilir tabi
Bir sorum olacak arduino lilypad aldim yazilimi yazdim bilgisayara bagladim fakat bilgisayara bagli iken kirmizi isik yaniyor bu sorunu cozemedim ve ayni zamanda program yukler her seferinde hata aliyorum sebebi nedir acaba
bu aralar lilypad moda oldu tekrar bizim de hiç denemediğimiz bir ürün. sitede ve forumda biraz aratın birileri daha uğraşıyordu ama ne yaptı duzelttı mı gerı donus olmadı.
Lilypad analog pin a0’dan girilen veri a5tende okunuyor lilypad ile kol yapıyoruz ancak sinyal diger parmaklara da gittigi icin tek elini bile oynatsan kolun hepsi hareket ediyor bir önerini var mı?
şemasına baktım a0 ve a5 ayrı pinler karışmaması lazım mekanik bir kısa devre mi var kontrol edermisin. kodun içinde a5 pinin tanımına bir bakın a0 ile karışmış da olabilir.
(Lilypad’e program yüklediğim zaman programın yaklaşık %95 i yüklendikten sonra takılıp kalıyor. Hata vermiyor devam da etmiyor. Nasıl çözebilirim bu problemi? Board ve port isimlerini doğru olarak seçtim.) Selamlar arkadaşın yaşadığı problemi bende yaşıyorum fakat verilen yanıttan bir sonuca ulaşamadım yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.
lilipad kaç tane gayro takılabilir
gyro spi port ile sürülüyorsa 7-8 tane takılabilmesi lazım spi portta her bağlanan chazı cs (chip select) pini ile seçtiğinizde o anda onunla haberleşir dolayısı ile her cihazın cs pini ayrı bir pine bağlayarak hepsini ayrı ayrı okuyabilirsiniz kodunuzda her cihazı okumadan once ilgili cs pinini set etmeniz lazım. bu arada gyro kutuphanesi de birden fazla gyro ile haberleşmeye uygun mu ona bakmanız lazım değilse kutuphaneyı buna göre duzeltmenız gerekir. kolay gelsin